Autisme

Heb jij wel eens van het woord ‘autisme’ gehoord? Het betekent ‘in zichzelf gekeerd’. Mensen met autisme voelen zich soms een beetje opgesloten in zichzelf. Voel jij je ook wel eens zo? Dat niemand je snapt, zelfs papa of mama niet? Of dat jij niet goed snapt wat andere mensen bedoelen? Dat heet autisme en het voelt soms naar.

Hoe komt het eigenlijk?
Als mensen jou niet snappen, word je misschien boos. Het kan ook zijn dat je het liefst alleen speelt of dat je grapjes niet goed snapt. Dat komt omdat de hersens van mensen met autisme een beetje anders werken. Ze reageren anders op prikkers, zoals geluiden. Dat is niet erg: iedereen is anders. Gelukkig maar!

Tips!
Boek: Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht
Christopher is autistisch. Als hij ontdekt dat de hond van de overbuurvrouw op brute wijze is vermoord gaat hij op onderzoek uit. Zijn speurwerk levert flink wat verrassingen op, zo sterk dat hij al het houvast dat hij dacht te hebben in zijn persoonlijk leven, kwijtraakt. Maar Christopher Boone is een doorzetter. Uiteindelijk maakt hij de reis van zijn leven…

Het vollehoofdenboek
Heb jij wel eens een ´vol hoofd´? Lees dan het Vollehoofdenboek. In dit boek staan tekeningen, proefjes en tips. Je leert hoe het in jouw hoofd werkt en hoe anderen jou kunnen helpen als je een vol hoofd hebt.