Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /var/www/domains/hoikentalis.nl/www/wp-includes/compat.php on line 502

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/domains/hoikentalis.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/domains/hoikentalis.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208
Hoi! Kentalis - 1 t/m 6 jaar - 1 tot 6 jaar

Kijk mee!

Kan je niet goed horen of praten, misschien kom je dan wel naar Kentalis toe. Kinderen vinden het hier heel erg leuk! Samen met de juffen worden spelletjes gespeeld. Ook zitten er veel andere kinderen bij jou in de groep. Kijk maar eens mee!
×

Kom je langs voor een test?

Kijk maar eens hoe dat gaat. Vinz, Raf en Anne laten zien dat een test helemaal niet eng is! Klik op één van de dia-shows. Coco neemt je dan mee op pad!


Luistertest

De dokter gaat naar Vinz zijn oortjes kijken.

Woordjestest

Anne gaat naar de dokter voor een woordjestest

Taaltest

Raf is helemaal klaar voor de taaltest.

×

Onderzoek

“Kom je binnenkort bij mij op bezoek voor een onderzoek? Dat is helemaal niet eng hoor! “

×

Doof of slechthorend

Savanna kan niet goed horen. Ze zit in de klas samen met andere kinderen die ook niet zo goed kunnen horen. Savanna draagt een speciale haarband met gehoorapparaatjes. Daarmee kan ze beter horen. In de klas praten alle kinderen en de juf met hun handen. Met gebaren begrijpen ze dan van elkaar wat de ander wil vertellen.

×

Doofblind

Marina is blind. Ze laat zien hoe ze toch kan tekenen met braillepuntjes, hoe ze kan spelen met een bal met een belletje erin en hoe ze zonder te kunnen zien zelfs kan fietsen!

×

×

Taalontwikkelingsstoornis

“Ik wacht tot de dokter mij komt ophalen voor een woordjestest omdat ik soms woordjes niet begrijp.”

×

Pak je kleurpotloden en maak een mooie kleurplaat!

 

Thumb_kleurplaat_A4_kentalis_open_dag thumb_coco_kleurplaat_vakantie_A4
thumb_coco_kleurplaat_herfst_A4 thumb_coco_kleurplaat_beterschap_A4
thumb_20140503kleurplaat-1 thumb_20140503kleurplaat-2
×

De geluidjestest

Op bezoek bij de dokter Stel hier je vraag aan de dokter!

×

De baliemevrouw

Speel een spelletje!

Puzzle by mypuzzle.org
Restart
 

×

Fun

Voorlees app

Met de app voorleestijd heeft u altijd een voorleesverhaaltje bij de hand. U heeft keuze uit verhaaltjes van verschillende Nederlandse kinderboekenschrijvers. De app is geschikt voor iOS en is gratis.

Name that…

Veel kinderen zijn fan van de app ‘Name that…’ Het idee is simpel: benoem wat je hoort of ziet. De app is geschikt voor iOS, Android en Windows Mobile en kost € 0,89.

Time-Timer

Heeft uw kind behoefte aan veel structuur? Of is het begrip ‘tijd’ nog erg abstract voor uw kind? Stel dan de Time-Timer-app in en maak het verstrijken van tijd zichtbaar. De app is geschikt voor de iPhone en kost € 2,69.

Agenda-app

VO Calender is een overzichtelijke agenda-app met goede kleurcontrasten en een groot lettertype. Speciaal ontwikkeld voor gebruik met voiceover. De app is erg gebruiksvriendelijk en kost € 8,99

Digitaal plakboek

Leg snel en gemakkelijk mooie momenten van uw kind vast met de app ‘Keepy’. Upload foto’s, video’s, knutselwerkjes, schoolopdrachten en ingesproken berichten. De app is geschikt voor iOS en is gratis.

Thuis lezen met uw kind
Om goed te leren lezen, is het belangrijk dat ook uw kind zoveel mogelijk en met plezier leest. Ook thuis. Dat kan met het programma Leeskilometers!

×

Informatie voor ouders

Vroegbehandeling
Vroegbehandeling
is voor jonge kinderen die moeite hebben met praten of het leren van taal. Uw kind leert in een kleine groep communiceren, op een speelse manier.

Onderzoek
De eerste stap naar vroegbehandeling is onderzoek bij een audiologisch centrum van Kentalis. Tijdens het onderzoek krijgt uw kind een hoortest, bekijken we hoe uw kind praat en kijken we naar de gehele ontwikkeling en leefomgeving. Lees hier alles over aanmelding voor onderzoek.

Wel of geen taalontwikkelingsstoornis?
Vaak is een taalontwikkelingsstoornis (TOS) al op jonge leeftijd te herkennen. Misschien praat uw peuter niet of struikelt hij over woorden. Herken de signalen!

×

Vragen

Stel hier je vraag aan Kentalis!

×