Het is belangrijk dat andere mensen jou en je papa en mama soms helpen. Bijvoorbeeld als je je onzeker voelt. Of als je erg verdrietig of boos bent. Je kunt dan met je papa en mama naar Kentalis komen voor ‘behandeling’. Jij mag dan zeggen wat je wilt leren!

Les over gevoelens
Voel jij je soms onzeker of ben je heel boos of bang omdat je niet goed hoort en ziet? Je kunt dan les krijgen over het omgaan met gevoelens. Je leert bijvoorbeeld wat helpt als je boos of verdrietig bent.

Braille leren
Het is heel handig als je braille leert. Dat is een lettertype dat je kunt voelen met je vingers! Je kunt leren lezen en schrijven als je braille kent. Wist je dat er ook computers zijn mét brailleleesregel? Je kunt dan ook leren e-mailen, chatten en schrijven.

Een huis dat bij jou past
Het is belangrijk dat je thuis goed de weg kunt vinden. Misschien lukt dat nu nog niet zo goed. Dan kunnen de mensen van Kentalis jou helpen. We komen dan kijken wat jij en je papa en mama graag anders willen.

Ergens anders wonen
Er zijn speciale huizen waar je kunt wonen als je doofblindheid hebt. Dat heet een woongroep. Je woont samen met kinderen die ook doofblind zijn. Als je in een woongroep woont, heb je een eigen kamer. Er is ook een gezellige woonkamer, waar je leuke dingen kunt doen.