Ervaringen & tips!

Weer horen met een CI

Sommige kinderen die doof zijn, krijgen een ci, met een moeilijk woord cochleair implantaat. Dat is een apparaatje dat zorgt dat je geluiden weer hoort. Kinderen die al een ci hebben, zeggen dat die geluiden een beetje blikkerig klinken. Ook al heb je een ci, je blijft wel doof. Zet je het apparaatje af als je gaat slapen of douchen, dan hoor je niet meer.

Muziek luisteren

Ken jij Sencity al? Het is een leuk muziekfeest voor dove en slechthorende kinderen. Bij dit feestje kun je muziek niet alleen voelen, je kunt de muziek ook zien en zelfs ruiken. Grappig hè?

Vollehoofdenboek

Heb jij wel eens een ‘vol hoofd´? Dan is het Vollehoofdenboek iets voor jou. In het boekje staan tekeningen, proefjes en tips. Je leert hoe het in jouw hoofd werkt en hoe anderen jou kunnen helpen als je een vol hoofd hebt.

Gebarentaal

Wil je gebarentaal leren? Dan kan ook bij Kentalis. Je gaat dan samen met je ouders op gebarenles. Wist je dat je tijdens het gebaren ook je gezicht gebruikt? Dan begrijpen anderen jou nog beter. Thuis ga je veel oefenen, zodat je snel een echt gebaartalent bent.

Tips voor juffen en meesters

Ben je doof of slechthorend? Hang onze posters met tips voor juffen en meesters op in de klas.buisjes krijgen

Boekentip!

In het boek ‘Het oor van Leonoorkan je lezen dat Leonoor niet zo goed hoort. De KNO-arts vertelt dat ze buisje in haar oren krijgt. In het boek wordt precies vertelt wat er precies gebeurt als je buisjes in je oren krijgt.

Nina over haar ci:
“Als je een ci krijgt, moet je naar het ziekenhuis”, vertelt Nina (10). “De dokter zet dan een piepklein apparaatje in je hoofd, daar voel je niets van. Na de operatie duurde het een tijdje voor ik geluiden ging horen. En het duurde nog even tot ik die geluiden goed begreep. Maar nu kan ik anderen verstaan.”