Verstandelijke beperking

Heb je een verstandelijke beperking dan vind je het vast moeilijk om dingen te begrijpen. Het kan soms ook langer duren voordat je dingen begrijpt. Bij een verstandelijke handicap werken de hersenen anders of minder snel. Maar de hersenen regelen méér: ze zorgen ook dat je kan eten, sporten en praten. Dus het kan zin dat je daar extra hulp bij nodig hebt. Een verstandelijke handicap kan door verschillende redenen zijn ontstaan, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap of toen je werd geboren. Of als gevolg van een ziekte.KENTALIS Juliette UIvel Signis Scholengemaanschap Als Amsterdam

Een dag bij…
Dit is Juliette (15)! Ze is doof en heeft het CHARGE syndroom. Op de groep Zeepaard van Kentalis Signis leert ze tellen en schrijven. Lees haar verhaal!

Gelukkig
Wist je dat er verschillende vormen van een verstandelijke beperking zijn? Sommige kinderen zijn meervoudig verstandelijk beperkt anderen zijn licht verstandelijk beperkt. Maar een ding is zeker; ook met een verstandelijk beperking kan je een gelukkig leven leiden. Je doet leuke dingen, Je hebt hobby’s, gaat naar school.

Werk of dagbesteding
Op een sociale werkplaats kan je werken als je een licht verstandelijk beperking hebt. Je krijgt hier dan voor betaald.  Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals dagbesteding op een dagcentrum. Zo heeft iedereen een zinvolle dag.

Faoud woont op Kentalis Carré samen met 5 anderen. Ontmoet ook..
Fouad (18)! Hij heeft een meervoudige beperking en woont samen met 5 andere cliënten bij Kentalis Carré. Iedere cliënt heeft een eigen appartement met een zitkamer, slaapkamer, een badkamer en buitenruimte.