Autisme

Autisme betekent ‘in zichzelf opgesloten’. Mensen met autisme voelen zich soms in zichzelf opgesloten. Heb jij dat gevoel ook wel eens? Dat niemand je begrijpt, zelfs je ouders niet? Of dat jij niet goed begrijpt wat andere mensen bedoelen? Je bent echt niet de enige, er zijn meer jongeren die autisme hebbeautisme en een baann.

‘Ook als je autisme hebt, kun je  iets bereiken’
Zo vertelt Danny (18). Want hij wordt tuinarchitect! 

 

Een beetje anders
Als mensen jou vaak niet begrijpen, word je misschien snel kwaad. Het kan ook zijn dat je graag alleen bent of dat iedereen lacht om een grap, maar dat jij het niet begrijpt. Dat komt omdat de hersens van mensen met autisme wat anders werken. Dat is niet erg, want ieder mens is uniek. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt!

Belangrijke weetjes over autisme
Autisme komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Ongeveer 90.000 mensen in Nederland hebben autisme. Vaak zijn mensen met autisme erg slim. Je krijgt autisme niet zomaar, je wordt er mee geboren. Wetenschappers weten niet hoe het komt dat sommige mensen autsime hebben. Helaas is autisme niet te genezen, maar je kunt er wel mee leren omgaan.