Motorische beperking

Heb je een motorische beperking dan heb je moeite met bewegen of is er een stoornis in bewegen. Dit kan meerdere oorzaken hebben, zoals bij verlamming van bijvoorbeeld je armen of benen, maar ook stoornissen in spieren en bij spierziekten.  Het kan zijn dat een hulpmiddel jou helpt in het dagelijks leven. Met een rolstoel kan je gemakkelijker naar de winkels toe als je moeite hebt met lopen en een manipulator helpt om voorwerpen te pakken als je weinig spierkracht hebt in je handen.

Het dagelijks leven
Een motorische beperking hoeft geen belemmering te zijn om naar school te gaan. Ook kan je gewoon studeren of werken. Er zijn tegenwoordig heel veel aangepaste werkplekken, waar iemand met een motorische beperking kan werken.  De overheid heeft regels opgesteld die het zoeken naar werk veel makkelijker maken voor iemand met een lichamelijke beperking. Ook kan je vrijwilligerswerk doen. De meeste mensen met een lichamelijke beperking wonen op zichzelf. Soms zijn er wel aanpassingen nodig in huis, zoals een verlaagd aanrecht in de keuken of in de badkamer.

Wilskracht
Als je een motorische beperking hebt, bezit je vast over een grote dosis wilskracht! Je bent zelfstandig en je kan prima voor jezelf zorgen! Soms kunnen mensen over je praten alsof je er niet bent. Maar er is helemaal niks mis met jouw verstand. Zeg gerust dat je dat niet leuk vindt en vraag desnoods aan hen of ze jou ergens mee kunnen helpen als dat nodig is.