Behandeling


Voel jij je soms onzeker? Vind je het moeilijk om met anderen te praten? Word je snel boos? Bij Kentalis helpen we je graag. Je kunt bijvoorbeeld een cursus volgen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ook kunnen we je wat meer vertellen over gevoelens. Je leert dan wat helpt als je boos of verdrietig bent.

Ergens anders wonen
Sommige jongeren die doof of slechthorend zijn, gaan een tijdje wonen in een woongroep. Je woont dan samen met jongeren die ook doof of slechthorend zijn, er zijn ook begeleiders die je helpen als je vragen hebt. Als je in een woongroep woont, heb je een eigen kamer. Er is ook een gezellige woonkamer, waar je leuke dingen kunt doen.

Gebarentaal
Als je gebarentaal wilt leren, kun je ook naar Kentalis komen. Samen met je ouders. Je leert elke week meer gebaren.

Behandeling na schooltijd
Kentalis heeft ook naschoolse dagbehandeling voor jongeren die doof of slechthorend zijn. Je komt dan na schooltijd naar ons toe. Een begeleider vraagt jou wat jij wilt leren, want daar gaat het om! Dat kan van alles zijn: van omgaan met anderen en vrienden maken tot huiswerk maken en beter plannen.

Jobcoach
Kentalis kan je ook helpen als je binnenkort gaat werken of al aan het werk bent. Tom van Veen (20) geniet van zijn werk bij een bakkerij. Omdat Tom doof is, krijgt hij begeleiding van jobcoach Monique Janssen van Werkpad. Lees het verhaal van Tom.